img1
      • img1

Κλάδος Αμπελουργίας - Οινοποιίας

 

Η Τεχνική Σχολή Αμπελουργίας-Οινολογίας λειτουργεί στη Σχολή Ομόδους απο το 2019.

Σκοπός της ίδρυσης της είναι να καταρτίσει μαθητές/τριες στον τομέα της Αμπελουργίας και της Οινολογίας.

Στόχοι του Αναλυτικού Προγράμματος της Σχολής είναι:

Η πρώτη εμφιάλωση της Σχολής έγινε το 2019 με πρώτη εμφιάλωση Λευκού και Ερυθρού Οίνου. (Λευκός: 100% Ξυνιστέρι και Ερυθρός: Μαύρο-Όφθαλμο-Μαραθεύτικο)

Το 2021 προστέθηκε ακόμα ένα στυλ κρασιού ο λιαστός οίνος ο οποία γίνεται με την παραδοσιακή μέθοδο όπου τα σταφύλια λιάζονται κάτω απο τον ήλιο ούτως ώστε να ανεβούν τα σάκχαρα και καταλήγει να γίνεται ένα γλυκό κρασί.

Το 2022 προστέθηκε και η οινοποίηση του ερυθρωπού οίνου όπου γίνεται με τα σταφύλια Μαύρο και Cabernet Sauvignon.

Κύριος Υποστηρικτής της Σχολής είναι το οινοποιείο Λινός - Κτήμα Ηροδότου. Το Οινοποιείο παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του για τη λειτουργία των εργαστηρίων του τμήματός μας.

Διακρίσεις Απόφοιτων της Σχολής

Η απόφοιτος της Σχολής Ζήνωνος Σταυριάνα (2021) εξασφάλισε θέση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο της Γεωπονίας.

Ο απόφοιτος της Σχολής Χριστοδούλου Φίλιππος (2023) εξασφάλισε θέση στον κλάδο Δασολογίας στο Πανεπιστήμιο Β. Ελλάδος.

 
var x = theme-edit.lastModified; }